Och, waar blijft de tijd?! Fimme is alweer 1 jaar oud! We dachten deze verjaardag terug aan de bevalling en de kraamweek maar vooral hebben we gevierd hoe meneertje zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld en hoe fijn we het vinden dat hij inmiddels alweer een jaar bij ons is. Opeens ben je een gezin van drie en er verandert veel maar we genieten er intens van.


Voorbereiding
Eerlijk gezegd was ik al een aantal weken in gedachte bezig met de versiering voor Fimme zijn eerste verjaardag. Voor deze mijlpaal wilde ik niet alles kant en klaar in de winkel kopen. In dit blog vertel ik je hoe ik te werk ben gegaan en laat ik je, uiteraard, het resultaat zien.

Wat wel, wat niet?
Twee dingen wist ik zeker, ik wilde geen cake crash en geen folieballonnen. Ook had ik niet zoveel behoefte aan een bepaald thema en dus heb ik gekozen voor een aantal kleuren die ik in zowel een slinger als cake toppers wilde verwerken. Omdat ik met de cake toppers wilde uitpakken heb ik gekozen voor een simpele taart. Ik heb er gouden accessoires bij toegevoegd waarvan ik het een en ander nog in huis had. Zo matchte het geheel ook nog een beetje met de rest in huis (wel zo leuk).


DIY slinger
Van een zwarte letterbanner die ik al een aantal jaar in huis heb, heb ik de nodige letters en cijfers overgetrokken op gekleurd karton. Van bepaalde letters heb ik de rondjes bewust dichtgelaten en de omlijningen overal iets hoekiger uitgeknipt. De achterkant van de letters heb ik met maskingtape vastgemaakt aan wit woldraad. Et Voilà, klaar is Kees.


DIY cake toppers
De dieren op de taart hebben iets meer tijd gekost. Ik heb diverse dieren uitgeprint in de grootte hoe ik ze hebben wilde, overgetrokken op stukken karton dat ik nog over had van de slinger en uiteraard zorgvuldig uitgeknipt. Deze heb ik allemaal apart aan een satéprikker geplakt. Wederom met masking tape, dit decoratieve tape, in diverse kleuren verkrijgbaar, werkt echt perfect. Mocht je dit tape ook willen aanschaffen dan raad ik je de originele Masking Tape aan. Het meeste werk ging zitten in de losse onderdelen van de dieren zoals de neusjes, sjaal, ledematen en vogelstaart. Al met al een heel leuk klusje waar ik mijn hand niet voor om draai!


DIY kroon
Van een stuk goud karton dat ik nog had liggen heb ik een kroontje geknipt en vastgeniet. Een makkelijke DIY dat niet veel tijd kostte.

Na de geslaagde verjaardag heb ik alle preps weer opgeborgen zodat ik het nog een keer kan gebruiken. Wellicht verander ik volgend jaar de 1 in de 2… hoewel ik denk dat ik tegen die tijd weer andere plannen heb ;-).

Honeycombs in diverse kleuren: Langzalzeleven.com
Ballonnen: Ooms Feestwinkel
Taartkaarsje: Hema
Letterbanner: A Little Lovely Company
Karton slinger + cake toppers: Stumpel
Kartonnen bekers met gouden rand: Meri Meri
Rietjes met gouden sterren: Hema

      

Bloopers 🙂

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs!
Laurien

 

 

16 thoughts on “Party preps; Fimme 1 jaar!”

  1. Hi! Supertof! Je hebt karton in mooie kleuren. Ik heb het niet kunnen vinden. Is het ook ergens online te krijgen? Zoek me rot 😉 Vind vooral ‘standaard knalkleuren’, maar zoek oker en zalm enzo! 🙂 Mijn twins worden ook bijna 1 jaar! Alvast bedankt, en nog gefeliciteerd! 😉

    1. Hi! Lief, dankjewel! Google even op -gekleurd karton-, dan vind je diverse websites die alle kleuren verkopen. Vaak in pakketjes, dat wel. Handig als de tweeling straks gaat knutselen 😉 Fijne dag!

      1. Hi Laurien, bedankt voor je reactie! Haha, ik heb me suf gegoogeld juist. Maar vind niet dergelijke kleuren. Lees nu mijn vraag terug en die was niet helemaal duidelijk inderdaad 😉 Als je een tip hebt, graag! 🙂

        1. Okergeel kan ik bijv. wel vinden… Wat je dan het beste kunt doen is bij de dichtstbijzijnde boekhandel(s) kijken en informeren naar losse vellen. Soms zijn ze ook te bestellen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *