Al een paar maanden is de babykamer van Fender klaar maar vooral sinds de geboorte van de tweede kleine man heb ik beperkt vrije tijd om het kamertje goed vast te leggen. Toch heb ik afgelopen weekend, dankzij mijn lieve Karel, even de tijd gekregen om met mijn camera los te gaan.

Vorig jaar in september kwamen we er, tijdens de 12 weken echo, achter dat de kans 75% was dat ons kleine mini mensje in mijn buik een jongetje was. Een tweede zoon, een broertje voor Fimme, we waren weer zo dankbaar! Heel toevallig vlogen we de dag erna met z’n tweeën richting Stockholm voor een weekendje quality time en je snapt dat ik natuurlijk al het één en ander moest shoppen ;-)!

Daarna brak er een tijd aan van veel klussen want de zolder moest worden verbouwd voor een extra kamer. De zolder, die lange tijd als opslag heeft gefungeerd, moest dus worden leeggehaald. Allerlei items kwamen tevoorschijn, die we uiteraard nooit gebruiken.

Zo ook de sjoelbak! Toen ik hem in mijn handen had wist ik het! Deze zou ik als decoratiemateriaal gaan gebruiken op de babykamer. Het meest bijzondere vind ik dat hij van mijn opa en oma is geweest. Ze leven helaas niet meer maar zo hebben ze toch een plekje op de kamer van hun achterkleinkind. De sjoelbak is oud en een beetje scheef maar dat heeft juist zijn charme, vind ik. Ik heb hem gecombineerd met een modern draadstalen kinderstoeltje van Vintagelab15. Op het stoeltje ligt een kussentje in de vorm van een berg van Fabelab. Het zwarte houten paard heb ik een paar jaar geleden bij Ikea gekocht. De grijze salopette is van H&M en de beker van Design letters.

Het behang, van Ferm Living, had ik al in mijn hoofd vanaf het moment dat we Fendertje verwachtten. Het is niet te druk door de witte achtergrond en omdat ik ervoor heb gekozen om maar één wand te behangen blijft het subtiel. Het behang heeft een zee-thema en dit heb ik in de rest van de kamer ook een beetje doorgevoerd.

Wat mij betreft hoeft een jongenskamer niet per se blauw te zijn maar ik had een hele mooie oudblauwe kleur in mijn hoofd en in combinatie met het donkere hout vond ik dat een hele warme match.

Het kapstokje is van Karwei en daaraan hangt een denim petje van Zara. Ook de ronde wandhaken vond ik bij Karwei. Het broekje is van H&M en de slinger met pompoms is een DIY. De houten speelgoedcamera komt van Ali Express en het houten hart komt uit een oude collectie van Sissy Boy. Het stoeltje vond ik op Marktplaats en erop ligt een knuffel van Fabelab.

In één van de prachtige winkels in Stockholm kochten we de poster van Lowkey met een donker houten frame van Ferm Living.
Het lampje van Snowpuppe hing al toen dit Fimme zijn kamer was. Het snoer was okergeel maar heb ik vervangen voor een donkerbruine (Snoerboer).

Het ledikant komt van Marktplaats en ik heb nog een tijdje getwijfeld om hem een kleurtje te geven maar ik vind hem prachtig uitkomen voor de blauwe muur.

Het streepjeskussen heeft een stof van de Boerenbonthal en heeft mijn moeder in elkaar genaaid. Bij Loods5 kocht ik het sterrenkussen van Nobodinoz (echt één van mijn favoriete merken voor kinderkameraccessoires). Het dekentje is een hydrofieldoek van Done by deer.

Wat betreft knutselen kan Karel veel meer dan hij denkt want hij heeft deze twee houten boxen zelf gemaakt. Ze hebben al meerdere plekken in huis gehad maar door het grote contrast qua hout passen ze goed naast het ledikant. De bloempot is van Bloomingville en de doosjes van Hema en Søstrene Grene. De beren heb ik gevonden op een Koningsmarkt. De vloerkleden zijn van Ferm Living.

De witte commode vonden we op Marktplaats en komt uit een oude collectie van Ikea. Hij heeft een laagje witte verf gekregen. Omdat ik er, behalve het verschoonkussen en een doosje, verder niets op kwijt kan, had ik een mooi metalen tafeltje van Bloomingville op het oog. Met moederdag stond er ineens een grote doos in de woonkamer. Jullie begrijpen dat ik heel blij was ;-).

Op het rekje ligt een emaillen schaal met de afbeelding van een vis welke ik een paar maanden geleden bij Hema kocht. Bij Basic Label vond ik het plastic gevlochten mandje.

De paperbag is van Uashmama en heeft al meerdere doeleinden gehad. Het is papier, het lijkt op leer, is wasbaar als stof en behoudt zijn vorm. Ideaal om crèmes en olies in op te bergen maar ook leuk om te vullen met bijvoorbeeld een plantje.

Het tuinbroekje en het gebreide beestje kreeg Fender van lieve familie cadeau. De gevlochten mand is van Leen Bakker.

Ook het vintage houten wandkastje is mij heel waardevol. Deze is van mijn andere opa en oma geweest. Vroeger stond er een verzameling kristallen beeldjes in. Jammer genoeg waren de plankjes eruit toen ik hem mocht kiezen maar ook zonder vind ik hem mooi. Nu kan ik wisselen met foto’s of kleine kaartjes. Ook deze wilde ik ooit schilderen maar ik ben blij dat ik dat nooit heb gedaan. Het lijstje ernaast is van Be Pure Home met een alfabetkaart van Loods5.

Laat je mij weten welk item of hoekje jij het leukste vindt?
Dank voor het kijken en lezen en tot snel!

Liefs, Laurien

 

P.S. Binnenkort komt ook Fimme zijn kamertje online. Weer heel anders!

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Bijzondere items in de babykamer!”

  1. Prachtig ! Had ook niet anders verwacht 😉
    Eigenlijk alles is mooi , maar wat ik helemaal te gek vind is dat je de sjoelbak en het wandkastje zo hebt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *